Jul
07
2012

Hva gjør folk lykkelige

Hva gjør folk lykkelige

 De fleste studier på lykke enige om er dette: familie og relasjoner er den sikreste veien til lykke.

Ettersom holdning er: meningsfylt arbeid, positiv tenkning, og evne til å tilgi.

Hva bringer ikke folk lykke er penger, materielle goder, intelligens, utdanning, alder, kjønn eller attraktivitet.
Forskjellige folk blir glade for forskjellige grunner.
Her er de generelle faktorer som gjør oss glade og hva du kan gjøre for å øke lykke i livet ditt. 

1. Relasjoner: familie & venner

Maslows behovspyramide

 Kjærlighet og tilhørighet – motta og gi kjærlighet, hengivenhet tillit og aksept. Affiliating, være del av en gruppe (venner, jobb, familie).

Tilbring tid med dem de elsker, inkludert familie, partnere eller venner. Intimitet med andre oppfyller to grunnleggende menneskelige behov – behovet for sosiale forbindelser tilhører en sosial gruppe, og behovet for personlig vekst i forbindelse med andre.

Godta sosiale invitasjoner er mulig, eller å starte sosiale sammenkomster med familie og venner. Ansikt-til-ansikt møter gjør oss mer lykkelig enn online nettverk. klemming og andre former for fysiske berøring frigjør endorfiner. Så bruker teknologi til å sette opp møter, men komme seg ut dit og møte folk.

2. Meningsfylt arbeid

Vi er lykkeligst når engasjert i aktiviteter som du har lidenskap for. Gjør det du gjør best er den beste måten å oppnå lykke og arbeid suksess.
Abraham Maslow definerer “selvrealisering” som hver enkelt av oss har til å oppnå vårt potensial. Vi opplever en følelse av tilfredshet når du bruker og utvikler våre evner, talenter og evner. Når vi fullføre en utfordring eller oppgave som vi er fornøyde med, oppnår vi en topp opplevelse av selvrealisering og er fornøyd med prestasjonen vår. For den korte tiden har vi oppnådd selvrealisering.

3. Positiv tenking 

 Først holdning er å nekte å sammenligne deg med andre. Vær tilfreds med det du have.If du virkelig må, sammenligne ned og ikke opp. For eksempel, OL bronse vinnerne som anser seg selv så heldig å få en medalje er lykkeligere enn sølv medalists som føler at de savnet gullmedalje.  Velger å tro det beste alternativet! For eksempel, hvis din partner ofte arbeider sent, akseptere at han er overveldet med tidsfrister stedet for å fortelle deg selv at han bare ikke bryr seg nok til å tilbringe tid med deg.

  • Takknemlighet er best uttrykkes skriftlig eller snakke. Holde en takknemlighet tidsskrift eller si bønner høyt hver kveld er en sikker måte å øke din lykke.
  • tilgivelse
     De som ikke kan tilgi bli sint og deprimert over tid, og lider dårligere helse på grunn av de fysiske reaksjonene til disse negative følelsene. Slipp disse giftige følelsene
  • hjelpe andre

    frivillig ved en hjemløs ly, holder hånden til en dødssyk pasient, skaffe midler til veldedighet, eller veiledning barn fra fattige familier, alle former for å gi og å være et støtte til andre.

  • Personlig frihet  Alle trenger frihet i varierende grad. Noen mennesker kan ikke være fornøyd med mindre de bestemme sin egen skjebne og sitter igjen å gjøre sine egne valg.
  • Avsette tid til hobbyer

Undersøkelser viste at våre hobbyer gjør oss lykkelige

 

No Comments »

Leave a comment

Powered by Solution Oriented Software